Mina Tjänster

Badning

Jag badar hunden och shamponerar den i två omgångar, för att den ska bli så ren som möjligt. Balsam används även på den hund som behöver det. Sedan fönas hunden torr.

 

Klippning

Först kammar jag hunden, reder ut eventuella tovor, och sedan grovklipper jag med maskin. Efter det badas hunden och fönas torr. Därefter finklipper jag hunden för att få bästa resultat.

 

Trimning

Först så kammar jag igenom hunden, sedan ullkammar jag den om behov finns och reder ut eventuella tovor. Efter det så trimmar jag bort det översta sträva lagret päls på hunden med hjälp av en trimsten. Därefter maskinklipper jag de områdena som enligt rasstandarden skall klippas, och efter det badas och fönas hunden torr. Sedan klipper jag linjer och jämnar till med sax.

För att få en fin rullande päls rekommenderar jag att hunden trimmas var 8-12 vecka, detta för att hunden skall ha flera lager av päls. Annars så är risken att om man bara trimmar ett par gånger per år att hunden endast har ett lager päls och blir då nästan naken, bortsett från lite underull som blir kvar.

OBS, inför trimning så ska hunden inte ha badats på två veckor.

 

Kloklippning

Ingår i bad/klippning/trimning. Kan även hjälpa dig att endast klippa din hunds klor.